Scooter theorie-examen

Om scooter te mogen rijden, dien je in het bezit te zijn van je scooter theoriecertificaat. Deze moet je tonen om deel te mogen nemen aan je praktijkexamen voor je scooterrijbewijs (AM). Je kunt deze zelf halen, of je volgt een spoedcursus scootertheorie, inclusief CBR examen! Let op, je theorie is alleen geldig voor de categorie waarvoor je je opgeeft.

Theorie cursus voor scooterrijbewijs

De ideale voorbereiding is het volgen van een theoriecursus inclusief CBR theorie-examen voor 145 euro. Deze cursus vindt op verschillende data plaats aan de Franciscusdreef 28 te Utrecht. Neem contact op voor de beschikbare data.

Het scooter theorie-examen en lesmateriaal

Het scooter theorie-examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het scooter theorie-examen aanwezig zijn. Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Je moet minimaal 44 vragen goed beantwoorden om te slagen. Lesmateriaal (ook voor zelfstudie) is verkrijgbaar bij de webwinkel Theorie-leren.nl.

Aanmelden bij het CBR

Je scooter theoriecertificaat kun je halen vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent, bij het CBR. Zodra je 16 bent kun je afrijden voor je praktijk. Je kunt jezelf zelfs al enkele maanden van te voren aanmelden voor je scooter theorie-examen via de website van het CBR. Wacht dus niet te lang!

Pakketten & PrijzenMeer info

Neem contact met mij op over: