Motorrijbewijs (A)

Je wilt je motorrijbewijs halen? Dan ben je bij Sterk Rijopleidingen aan het juiste adres! Wij bieden de motorrijopleidingen Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelname (AVD) aan, inclusief praktijkexamens, én we helpen je bij het theorie-examen.

Motorrijles bij Sterk Rijopleidingen!

Sterk Rijopleidingen heeft meer dan 25 jaar ervaring in het verzorgen van motorrijlessen en beschikt over de beste instructeurs van de regio. Met een zeer hoog slagingspercentage en duizenden geslaagde leerlingen helpen wij je met het behalen van je motorrijbewijs.

Categorieën motorrijbewijzen

Motorrijbewijzen zijn onderverdeeld in diverse categorieën die samenhangen met het vermogen van de motor en leeftijd van de bestuurder. Wij leiden op voor alle vormen. De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is 21 jaar. Als je het A-rijbewijs rechtstreeks behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2). De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt.

Ook is het mogelijk het motor rijbewijs getrapt te halen. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit. Volg je het getrapte traject van A2 naar A, dan heb je dus nooit te maken met code 80.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Voor meer informatie over code 80 kijk je op de website van het CBR.

Motorrijbewijs A1


Motor: Max. 11kW, 125cc en 0.1kW per kilo ledig gewicht of gemotoriseerde driewieler van maximaal 15kW.
Leeftijd: Vanaf 17 jaar theorielessen, na slagen praktijklessen volgen of vanaf 18 jaar praktijkexamen.
ExamenTheorie & Praktijk.

Motorrijbewijs A2


Motor: Max. 35kW en 0.2kW per kilo ledig gewicht.
Leeftijd: Vanaf 20 jaar, indien 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1.
ExamenPraktijk.

Motorrijbewijs A (onbeperkt)


Motor: Onbeperkt vermogen of gemotoriseerde driewieler boven de 15kW.
Leeftijd: Indien 2 jaar in bezit van A2 vanaf 22 jaar, anders vanaf 24 jaar.
ExamenTheorie (tenzij reeds in bezit via A1/A2 en Praktijkexamen) & Praktijk.
Code 80: Motorrijbewijs A gehaald onder 24 jaar (vanaf 21). Motor van de categorie A1 & A2. Driewielige motor van de categorie A (>15kW).

Rijles, praktijkexamen en theorie

Wij bieden voordelige complete lespakketten aan inclusief praktijkexamen. Echter behoren aangepaste programma’s, opfrisrijlessen of hulp bij je motor theorie-examen ook tot de mogelijkheden. Neem vooral contact met ons op voor vragen!

Pakketten & Prijzen

Veelgestelde vragen

Vanaf 17 jaar theorielessen, na slagen praktijklessen volgen of vanaf 18 jaar praktijkexamen voor het A1 motorrijbewijs. A2 en A zijn vanaf 20 en 22 jaar indien 2 jaar in bezit van motorrijbewijs A1 danwel A2 anders A vanaf 24 jaar.

Neem contact met mij op over: