Scooter praktijk en examen

Bij onze scooterrijopleiding-in-1-dag, schrijven wij je in voor het CBR praktijkexamen. Het scooter praktijkexamen vindt plaats bij het CBR en moet worden afgelegd op een bromfiets of scooter. Een snorfiets is niet toegestaan.

Het scooter / bromfiets praktijkexamen

Het scooter praktijkexamen duurt 45 minuten. Tijdens het examen wordt een route gereden van tenminste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg. Daarbij zijn veilig en sociaal weggedrag, en de juiste toepassing van verkeersregels, belangrijke onderwerpen. De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets goed beheerst. Er is geen apart examenonderdeel ‘Voertuigbeheersing’. Je krijgt tijdens het scooterrijexamen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de verkeerssituatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator volgt je op een eigen scooter. Wij mogen als instructeur ook meerijden op een eigen scooter.

Snel op voor je scooter praktijk? Bekijk alle mogelijkheden!

Startdata: Scooterpraktijk-in-1-dag

Scooter praktijk exameneisen

De bromfiets of scooter moet voorzien zijn van een linker- en rechterspiegel en een L-bord aan de achterzijde;
Tijdens het examen moet je beschikken over:

– Scooter theoriecertificaat (AM)
– Geldig identiteitsbewijs;
– Een goedgekeurde bromfietshelm;
– Handschoenen die je handen en polsen goed bedekken;
– Hoge schoenen of laarzen die ook je enkels bedekken;
– Broek en jas die de benen en bovenarmen volledig bedekken en je beschermen bij een eventuele val of een aanraking met de hete uitlaat van je bromfiets;
– Je kleding moet je tevens goed beschermen tegen de weersomstandigheden.

Moderne leenscooters tijdens je rijlessen

Leenscooter bij praktijcursus

CBR examenlocaties

Volg je de scooterrijopleiding-in-1-dag? Dan verzorgen we rijopleidingen op de volgende CBR locaties: Utrecht, Amersfoort/Leusden, Amsterdam, Harderwijk, Eemnes, Haarlem, Rijswijk, Gorinchem/Schelluinen. Alleen de scooterrijopleidingen in Utrecht vertrekken vanaf de Franciscusdreef. Alle andere opleidingen vertrekken vanaf het CBR, niet zijnde in Utrecht. Voor een scooterrijopleiding buiten Utrecht wordt €25,00 extra berekend.

Wil jij ook super snel op voor je praktijkexamen?

Een goede rijopleiding voor de scooter is de basis voor een veilige toekomst op de weg. Bij Sterk Rijopleidingen ben je verzekert van een veilige en kwalitatieve rijcursus met praktijkexamen. Schrijf je daarom snel in voor de Scooterrijopleiding-in-1-dag!